Hirdetés

Erős reggeli forgalom és sávlezárások: Induljatok el időben!

3 perc olvasás
Erős reggeli forgalom és sávlezárások: Induljatok el időben!

Erős reggeli forgalom és sávlezárások várhatóak az utakon, ezért minden érettségizőnek azt javasoljuk, hogy induljon el időben. Ne felejtsétek el, hogy kilenckor kezdődik az érettségi!

Hirdetés

Forgalomelterelésre figyelmeztet az Útinform a XI. kerülteben:

Nagyfelületű aszfaltozási munkák kezdődtek a XI. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés ideje alatt félpályás zárás mellett hétköznap reggel 9 és délután 15 óra között, ill. hétvégén reggel 7 és délután 17 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak át az érintett szakaszon, a közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani. Számukra a Kőérberki út- Egér út- M1/M7 autópálya közös szakasza útvonal használata javasolt – olvasható az oldalon.

 

Továbbá jelentős forgalomtereléssel járó munka kezdődött a magyar-szlovák határszakaszon, a Vámosszabadi határátkelőhelyen, a 14-es főút végén fekvő Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, számukra a 13-as főúti monostori határhíd felé jelöltek ki kerülőutat.

 

Több autópályán is felújítanak vagy karbantartási munkálatokat végeznek, ezért az Útinform szerint ezeken sávlezárásokra és torlódásra lehet számítani. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy ha autóval mentek érettségizni, akkor időben induljatok el, mert ma erős forgalom várható az utakon: „a szokásos erős reggeli forgalom miatt torlódás tapasztalható a főváros irányában az M3-as autópályán, az M0-s csomóponttól befelé, a10-es főúton, Ürömnél, valamint az 51-es főúton, Dunaharasztinál.”

Hirdetés

 

Mi történik, ha elkéstek az érettségiről?

 

„Az a vizsgázó, aki az írásbeli érettségi vizsgáról akár csak egy kevéssel is elkésik, az írásbeli vizsgát nem kezdheti meg. A közlekedési torlódások, fennakadások miatti késés tehát a vizsgázó számára mindenképpen – az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet szerinti – következményekkel jár (pótló vagy javító vizsga) – írja az Oktatási Hivatal.

 

Folyamatosan frissülő érettségi tudósításunkat innen követhetitek:

 

 

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!