Október 11-én, a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával kezdődik az őszi érettségi. A leghatékonyabban a korábbi vizsgaidőszakok feladatsorainak megoldásával tanulhattok – mutatjuk, hol találjátok őket.

Az október-novemberi vizsgaidőszakban az emelt szintű szóbeli érettségiket 2019. november 7. és 11. között, a középszintű szóbeliket pedig november 18. és 22. között tartják – az összes vizsga dátumát itt nézhetitek meg

A felkészülés egyik legjobb módja az, ha a korábbi évek feladatsorait oldjátok meg, mivel így nem csak a tananyagot, hanem magát a vizsgázást is gyakorolhatjátok. A feladatsorokat és a megoldókulcsokat 2005-től kezdődően itt, az Oktatási Hivatal honlapján találjátok.

A tárgyak részletes vizsgakövetelményeit, a vizsgák leírását és pontozási szabályait itt nézhetitek meg, a 2019. október-novemberi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagait pedig itt találjátok.

Az érettségizőknek a közép- és az emelt szintű vizsgákon is legalább 25 százalékot kell elérniük az elégséges osztályzathoz, de 12 százalékot az írásbelin és a szóbelin, illetve az idegen nyelvi vizsgán mind az öt vizsgarészből is teljesíteni kell. Az ötöshöz középszinten 80, emelt szinten 60 százalékos eredményre van szükség. A részleteket itt találjátok.

Forrás: Eduline