Ma spanyol nyelv, fizika, ének-zene és művészettörténet érettségikkel véget érnek az őszi érettségi írásbeli vizsgái. Itt nézhetitek meg az idei pontozási és osztályzási szabályokat.

hirdetés

Arról már korábban írtunk, hogy milyen szabályok vonatkoznak a a kijavított dolgozatokra és a fellebbezésre. Most azt szedtük össze, milyen osztályzási szabályok vannak az idei őszi érettségi vizsgáin. A középszintű érettségi vizsgán az elégséges osztályzathoz legalább 25 százalékot kell elérnetek, ugyanakkor az írásbelin és szóbelin is legalább 12-12 százalékot kell szereznetek. Jeles osztályzatot 80 százalékos eredménytől kaphattok.

Emelt szinten a ketteshez szintén 25 százalék kell, és itt is érvényes az a szabály, hogy külön-külön az írásbelin és a szóbelin – az idegen nyelvi érettségi vizsgán pedig mind az öt vizsgarészből – is el kell érnetek 12 százalékot. Az ötöshöz a pontok 60 százalékát kell megszereznetek. 

hirdetés

Itt vannak a pontos százalékok és osztályzatok középszinten:

Középszintű érettségi

80-100%

Jeles (5)

60-79%

Jó (4)

40-59%

Közepes (3)

25-39%

Elégséges (2)

0-24%

Elégtelen (1)

és emelt szinten:

Mikor lesznek a szóbelik?

Emelt szintű vizsgákat november 7. és 11., a középszintű szóbeliket pedig november 18. és 22. között tartják. Az őszi érettségiről szóló összes cikkünket itt nézhetitek meg.

Forrás: Eduline