Hirdetés

Érettségi 2023-ban: itt találjátok az összes fontos infót, szabályt és határidőt

2 perc olvasás
Érettségi 2023-ban: itt találjátok az összes fontos infót, szabályt és határidőt

Idén érettségiztek, vagy az egyetemi felvételi miatt egy korábbi vizsgátokon szeretnétek javítani? Mutatjuk, hol találjátok meg az aktuális szóbeli tételeket és szabályokat a 2023-as vizsgákról.

Hirdetés

2012-ben érettségiztem. Most jelentkezni szeretnék egyetemre, de úgy gondolom, hogy a meglévő érettségi eredményemhez képest jobbra lenne szükségem. Történelemből szeretnék újra érettségizni – hol találhatok erről információt?

– érkezett az Eduline-hoz az idei érettségi szezonnal kapcsolatban. Akár most érettségiztek, akár javító vagy szintemelő vizsgát terveztek, már most érdemes az Oktatási Hivatal oldalát tüzetesebben átnézni.

Már egy ideje nyilvánosságra hozta ugyanis a hivatal az összes fontos listát, szabályt az adott tárgyakhoz. Ha például történelemből vizsgáznátok, akkor ide kattintva, a közismereti tárgyak fülön találtok egy táblázatot, ahol minden tantárgyhoz megtaláljátok az aktuális központi emelt szintű szóbeli tételeket, a fővárosi és megyei kormányhivatalok által szervezett középszintű szóbeli vizsgák tematikáját, de azt is, milyen atlaszt használhattok majd a vizsgán. Természetesen, ha nem közismereti tárgyhoz keresetek információkat, hanem szakmai érettségihez, azt is megnézhetitek.

Ezen kívül megtaláljátok a mintafeladatokat és a mintatételeket is – kiderül, mi kerül majd a kezetekbe a vizsgán és milyen tételek lesznek a vizsgáztatók előtt. Ha készülni szeretnétek, akkor megnézhetitek a korábbi feladatsorokat és a javítókulcsokat is – az írásbeli vizsga követelményeiről pedig itt olvashattok.

Persze ne feledjétek szóbeli középszintű vizsgák esetében – minden tárgynál – az iskolátok határozza meg, mik lesznek a tételek, csak az emelt szintű tételek központiak.

Hirdetés

Azt, hogy mikor lesznek a 2023-as vizsgát, itt találjátok.

Ha ti is idén felvételiztek, és nem szeretnétek lemaradni a legfrisebb hírekről, akkor kövessétek a 2023-as felvételiről szóló cikkeinket itt.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!