Hirdetés

Ennyi ponttal lehetetett bekerülni a legnépszerűbb szakokra tavaly: itt vannak a ponthatárok

2 perc olvasás
Ennyi ponttal lehetetett bekerülni a legnépszerűbb szakokra tavaly: itt vannak a ponthatárok

Már minden felvételiző nagyon várja az idei ponthatárokat, de vajon milyenek voltak a végleges számok tavaly vagy 2020-ban? Mutatjuk, hogy legyen mihez viszonyítanotok.

Hirdetés

A tavalyi felvételi ponthatárokat itt nézhetitek meg. A 2020-as felvételi végleges pontszámait itt, a 2019-es ponthatárokat pedig itt – intézményekre, karokra, szakokra, finanszírozási formára és tagozatra bontva.

Idén felvételiztek? A 2022-es felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok. Ha még egyszer kiszámolnátok a pontjaitokat a csütörtök esti végleges ponthatárok előtt, akkor aEduline pontszámító kalkulátorában megnézhetitek, hány ponttal futtok neki a 2022-es felvételinek.

Mi alapján jönnek ki a ponthatárok?

Mindegy, hogy alap- vagy osztatlan képzésre, felsőoktatási szakképzésre vagy mesterképzésre jelentkeztek, a pontszámotoknak idén is el kell érnie a minimumponthatárt – erről bővebben itt olvashattok. A felvételizők pontszámait pedig egy algoritmus határozza meg, ami egyszerre több szempontot is figyelembe vesz a végleges számok kialakításánál. Erről pedig bővebben itt olvashattok.

Hirdetés

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!