Hirdetés
Hirdetés

Ennek a döntésnek valószínűleg minden hallgató örül a Semmelweisen

Módosították a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatot a Semmelweis Egyetemen, a változtatásoknak alighanem minden hallgató örül majd.

A Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzata Facebook-oldalán közölte: az egyik legfontosabb változás, hogy mostantól maximum 75 százalékos jelenlétet írhatnak elő a gyakorlati foglalkozásokon, és az előadásokon való kötelező jelenlét előírása is kikerült a szabályzatból.

Hirdetés

„Az ÁOK, FOK, GYTK esetében a katalógus eltörlésre került, míg az ETK, EKK, PAK esetében a kötelező jelenlét előírása most csak lehetőségként van feltüntetve. Az utóbb említett karok dékánjaival most kezdjük az egyeztetést a döntés kiterjesztéséről” – írják.

Hozzáteszik: a vizsgaidőszakban a vizsgákra reggel 6-ig lehet majd jelentkezni, lejelentkezni pedig a vizsga napján 00:00-ig, a sikertelen vizsgát pedig akár már másnap meg lehet ismételni.

„Mostantól 4 félév helyett 6 passzív félév áll a hallgatók rendelkezésére, amelyet a Tanulmányi- és Vizsgabizottság engedélyezhet kirívó helyzet vagy egy párhuzamos képzés fennállása esetén” – írják. A részleteket a HÖK aloldalán találjátok meg.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!