Hirdetés

Elnézést kellett kérnie a walesi vizsgaszervezőknek egy kellemetlen baki miatt

2 perc olvasás
Elnézést kellett kérnie a walesi vizsgaszervezőknek egy kellemetlen baki miatt

Oldalak, fontos forrásokkal kompletten kimaradtak a vizsgákból.

Hirdetés

A WJEC, a Wales vizsgabizottsága (ők szervezik az A-level, azaz felvételi/év végi vizsgákat az országban) azután kért elnézést, hogy az idei A-level vizsgákba furcsa hiba csúszott: négy oldal hiányzott a vizsgadolgozatokból.

A BBC beszámolója szerint a keddi angolnyelv és irodalom dolgozatoknál ritka bakit követtek el a walesi vizsgaszervezők. Konkrétan három Shakespeare-darab részlete – a Sok hűhó semmiért, az Othello és A vihar, mint forrásszöveg -, részben vagy egészben hiányzott a füzetekből.

A WJEC ezt “kérdőívösszeállítási hibának” nevezte. Az eset után a szervezet szóvivője azt monda, a dolgozatok értékelése és osztályozása alatt minden választ gondosan mérlegelnek majd, hogy minden diák “tisztességes eredményt” kaphasson. Hozzátette, a hibát az augusztusi eredmények után kivizsgálják.

Az eset azért is nagyon kellemetlen, mert az elmúlt két évben – a járványhelyzet miatt – nem tartották meg az egyetemi felvételihez is elengedhetetlen vizsgákat – 2022-ben végül Walesben bakival tért vissza a központi vizsgarendszer.

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!