Hirdetés

Elmaradnak az érettségik – tanáraik értékelik majd a diákokat Angliában

Elmaradnak az érettségik - tanáraik értékelik majd a diákokat Angliában

Angilában már megvan a megoldás: azok a diákoknak, akinek a koronavírus terjedése miatt elmarad az idei érettségi vizsgája, a tanáraik értékelése alapján kapnak majd osztályzatot – jelentette be az angol kormány.

Hirdetés

Ahogy korábban írtunk róla, erre azért volt szüksége, mert a legtöbb brit iskola határozatlan időre bezárt a vírus terjedésének feltartóztatása miatt. Persze sok iskola ma újra kinyitott, hogy ügyeletet tartsanak azoknak, akik nem tudnak otthon maradni a gyerekekkel, ez azonban nem elég a közelgő érettségik megszervezéséhez – írja a BBC.

Múlt héten már bejelentették, a vizsgák elmaradnak, azonban az értékelések menetére akkor még nem volt megoldás. A brit oktatási kormányzat most meghozta ezt a döntését is: az elmaradt érettségik (GCSE-vizsgák), általános iskolai vizsgák helyett más értékelési módszert vezetnek be. A diákok a tanáraik becsült osztályzata alapján kapnak majd év végi jegyeket – így értékelik idén a diákok munkáját, teljesítményét.

Az egységes értékelési rendszer kialakítása miatt hasonló döntés várhatóan Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is – teszi hozzá a lap.

Az brit oktatási államtitkár, Gavin Williamson szerint “a vizsgák visszavonása olyasvalami,amit az oktatási államtitkár soha nem akar bejelenteni, ám ezekben a rendkívüli időkben kulcsfontosságú döntés”. “Most az a prioritás, hogy senki ne kerüljön szembe akadályokkal az életének következő szakasza előtt – legyen szó akár a továbbtanulásról, akár gyakorlatról vagy állásról” – mondta.

Könnyes búcsú

Ez a döntés azonban nem csak azt jelenti, hogy elmaradnak az idei vizsgák, hanem azt is, hogy az érettségi előtt álló, végzős diákok nem is biztos, hogy osztályként látják még egymást, ugyanis a jelenlegi helyzet most előre beláthatatlan ideig fennáll – így a bejelentés után több száz diák vett könnyes búcsút egymástól.

ForrásAdy Endre (26) Angol (30) angol nyelvtan (35) Arany János (18) Atom (20) egyenes (25) elemzés (139) ember (23) energia (26) Filozófia (37) függvény (25) gazdaság (34) halmaz (24) háromszög (25) hőmérséklet (32) líra (22) magyar (22) magyar irodalom (290) Magyarország (39) magyar történelem (104) Matematika (25) Nyelvtan (43) PC (60) Petőfi Sándor (21) politika (24) párhuzamos (18) szerves (32) szervetlen (31) számok (26) számítógép (60) szög (25) tartalom (18) test (27) tétel (18) Történelem (23) USA (18) valós (19) vektor (18) vers (50) verselemzés (47) világirodalom (111) világtörténelem (116) víz (22) életrajz (21) érettségi (47)
Iratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!