Hirdetés
Hirdetés

Elmaradhatnak az őszi érettségi szóbeli vizsgái?

2 perc olvasás
Elmaradhatnak az őszi érettségi szóbeli vizsgái?

Kicsivel több, mint egy hónap múlva kezdődik az őszi érettségi szezon, ezért megkérdeztük az Oktatási Hivatalt, milyen intézkedésekkel készülnek a vizsgákra.

Hirdetés

Mivel a tavaszi időszakban a vírushelyzet beleszólt a vizsgák lebonyolításába, és elmaradtak a szóbeli érettségik, úgy gondoltuk, megkérdezzük az Oktatási Hivatalt, a jelenlegi járványügyi szabályok alapján a 2020-as őszi érettségi vizsgáknak megtartható-e a szóbeli része? Illetve azt is megkérdeztük, amennyiben a változó helyzet indokolja, előfordulhat-e, hogy az őszi vizsgaidőszakban is elmaradnak a szóbeli vizsgák – amennyiben igen, meddig értesítik erről a jelentkezőket?

A kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszolt, szó szerint idézzük:

Az őszi érettségi megtartásánál ugyanarra törekszünk, amire tavasszal: a diákok és a pedagógusok egészségének védelmében folyamatosan figyeljük a járványhelyzet alakulást, majd ennek megfelelően hozunk döntést, amiről időben tájékoztatjuk az érintetteket és a közvéleményt.

A kérdés nem csak minket foglalkoztat, az őszi érettségikről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is kitért a legutóbbi kormányinfón. Azt mondta, a jelenlegi helyzetben az őszi érettségiben is lehetősége lesz visszalépni azoknak akik a koronavírus miatt nem mennének vizsgázni, de a részletekkel kapcsolatban azt mondta, ez az oktatási kormányzat hatásköre, így ők fognak dönteni és tájékoztatni.

Amennyiben érdemi választ (is) kapunk a kérdésekre, közzétesszük őket.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!