Hirdetés

Elkezdődött a felvételizők ügyintézési időszaka

4 perc olvasás

A szeptemberben induló képzésekre jelentkezők július 10-ig használhatják az E-felvételit adat- és sorrendmódosításra, a későbbiekben pedig dokumentumpótlásra. Elkezdődött a tavaszi ügyintézés.

Az elkövetkező több mint három hónap alatt az ügyintézési funkciók ütemezetten válnak elérhetővé: elsőként a jelentkezői adatokat és a jelentkezési helyeket lehet szerkeszteni, majd április közepétől indul a dokumentumpótlás, később pedig az egyes jelentkezési helyeken számított pontszámokat is meg lehet nézni az E-felvételiben. A jelentkezésüket hiányosan benyújtók júniusban hiánypótlási felszólítást kapnak az Oktatási Hivataltól és/vagy az adott felsőoktatási intézménytől.

Hirdetés


Hirdetés

Adatok és jelentkezési helyek

Az E-felvételi ügyintézési felületén a jelentkezők ellenőrizhetik a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataikat, az általuk megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatok egyszerűen javíthatók.

Az E-felvételiben a táblázatok mellett található útmutatók segítenek a megjelenített információk pontos értelmezésében, így érdemes átnézni az ott szereplő információkat is.

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség, július 10-ig az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Itt jelennek meg a jelentkező által megadott képzések, amelyek a mellettük lévő kis nyíl ikonnal sorolhatók lejjebb vagy feljebb lehet a képzések között. A sorrendezés után a Mentés gombra kattintva véglegesíthető az új jelentkezési sorrend, ezután már nem lehet tovább módosítani.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a felvételizők preferencia-sorrendje, ami alapján a jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes sorrendet módosítani, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra egyébként is sikertelennek számít a jelentkezés.

 

Módosítható a jelentkezési hely szerinti telephely is (ha az intézmény, szak, képzési szint és munkarend azonos), illetve ha egy jelentkezési helynek csak az egyik finanszírozási formáját jelölte meg a jelentkező, utólag felveheti annak másik finanszírozási formáját is.

Hirdetés

Szintén az E-felvételi felületén lehet visszavonni a korábban megadott jelentkezési helyet/helyeket. Ezt azoknak érdemes választaniuk, akik meggondolták magukat és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni. Érdemes azonban alaposan megfontolniuk, a visszavont jelentkezések ugyanis már nem vehetők fel újra.

Bővebben a sorrendről és a jelentkezési helyek módosításáról a Tájékoztatóban »

 

Dokumentumpótlás április közepétől

A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől lesz lehetőség legkésőbb 2024. július 10-ig.

Az ügyintézési időszak előrehaladtával az egyes jelentkezési helyeken számított pontszámokat is meg lehet majd tekinteni az E-felvételiben – ennek időpontjáról e-mailben is értesítést kapnak a jelentkezők. Fontos tehát figyelemmel kísérni a jelentkezéskor megadott elektronikus postafiókot!

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!