Hirdetés

Elkezdődött a 2023-as magyarérettségi, 74 ezer diák ad számot a tudásáról

2 perc olvasás
Elkezdődött a 2023-as magyarérettségi, 74 ezer diák ad számot a tudásáról

Középszinten 72 569, emelt szinten pedig 1771 tanuló kapja meg és lát hozzá az idei magyarérettségi megoldásának ezekben a percekben. A következő négy órában szövegértési és szövegalkotási, valamint műelemző feladatokkal kell megküzdeniük.

Hirdetés

Hivatalosan is elkezdődött az idei magyarérettségi, több mint 74 ezer végzős diák kapta kézhez a feladatsort ezekben a percekben. A feladatlap megoldására a diákoknak összesen 240 perc áll rendelkezésére közép- és emelt szinten is, a feladattípusok azonban különbözőek. A középszintű vizsga – idén utoljára – egy szövegértés, két választható rövid szövegalkotás és két – szintén választható – műelemzés feladatból áll, míg az emelt szinten vizsgázóknak egy szövegértési és irodalmi-nyelvi műveltségi feladatsort, valamint két esszéfeladatot is meg kell oldaniuk. Mindkét szinten maximum 100 pont szerezhető.

A következő órákban az Eduline-on minden infót megtaláltok majd a vizsgáról, utána pedig jövünk a szaktanár által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokkal. Folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!