Hirdetés

Egyre több tanár csatlakozik az érettségi bojkottjához

2 perc olvasás
Egyre több tanár csatlakozik az érettségi bojkottjához

A Tanítanék Mozgalom arra kéri a tanárokat, hogy ne vállaljanak emelt szintű érettségiztetést és középszinten bizottsági elnöki megbízást – így hívják fel a figyelmet az oktatás problémáira.

Hirdetés

„Az érettségiztetés egy nem kötelezően elvégzendő feladat, melynek díjazása egyébként is megalázóan alacsony a szerződő tanárok számára. Miközben a diákok ismétlővizsgái például egyre drágulnak, az érettségiztető tanárok fizetsége hosszú évek óta változatlan” – írja a Tanítanék Mozgalom.

Hozzáteszi: a tavalyi sztrájkok és polgári engedetlenségi akciók folytatásaként most az érettségiztetés bojkottjára hívnak fel minden tanárt! „Csatlakozz Te is, és vállald, hogy nem fogsz középszinten bizottsági elnöki megbízást vagy emelt szintű érettségiztetést vállalni! Ezzel a saját diákjaidnak nem okozol hátrányt, de segítesz felhívni a figyelmet az oktatás válságára” – emelik ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, már körülbelül kétszáz pedagógus vállalta a részvételt a bojkottban – többek között a tatai Eötvös József Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának, a Veres Pálné Gimnáziumnak, az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium, valamint több szolnoki középiskola tanári karának egy része.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!