Hirdetés

Egyházi iskola vagy két tanítási nyelvű gimnázium? Ezek az ország legjobb intézményei

A nemrég jelent meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. Lássuk, hogy melyik lett a legjobb vidéki gimnázium, két tanítási nyelvű intézmény, egyházi, alapítványi vagy egyetemi gyakorlóiskola az országban.

Hirdetés

A legjobb iskola az országban

A fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, valamint az V. Kerületi Eötvös József Gimnázium vezeti a HVG 2020-as középiskolai rangsorát. A teljes listát it nézhetitek meg.

„A legjobb tíz gimnázium listáját egyébként budapestiek dominálják, egy vidéki, a győri Kazinczy fért be közéjük. A legjobb húsz iskola között már jobb a vidéki–budapesti–arány (7:13) – olvasható a kiadványban, amely arra is kitér: az első ötvenben fele-fele a budapesti és vidéki középiskola, a legjobb száznak azonban már csak az egyharmada fővárosi.

A legjobb vidéken

Idén a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium vezeti a vidéki gimnáziumok listáját. A legjobb tíz gimnázium listáját bár a budapestiek dominálják, a győri Kazinczy bekerült közéjük. Az első ötven intézmény már fele-fele a budapesti és vidéki középiskola. A top ötös vidéki iskolákról itt olvashattok.

Két tanítási nyelvű gimnáziumok

Az idén a Gödöllői Török Ignác Gimnázium számít az ország legjobb két tannyelvű gimnáziumának, az intézmény a tavalyi kilencedik helyről ugrott a dobogó tetejére. Az előző listával ellentétben, a két tanítási intézmények tízes toplistájára csupán egy fővárosi iskola került: ez pedig a Karinthy Frigyes Gimnázium. A többi iskoláról itt olvashattok.

Egyházi iskolák

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is a fővárosi Deák Téri Evangélikus Gimnázium vezeti az egyházi iskolák rangsorát. Összesen huszonkét egyházi iskola jutott be a legjobb száz közé, ebből nyolc az első ötvenbe. Az top ötről itt olvashattok.

Alapítványi gimnáziumok

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolaévről évre idén sem változott, ez az intézmény vezeti a rangsorban az alapítányi iskolák helyét. Ugyanakkor a gyerekközpontúságukról híres alapítványi iskolák közül mindössze kettő került be az első százba. További alapítványi fenntartású intézmények azonban vannak a listán, a top ötöt itt nézhetitek meg.

Egyetemi gyakorlóiskolák

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem gimnáziumai vezetik a HVG gyakorlóiskolai rangsorát, csupán egy másik egyetem iskolája jutott be rajtuk kívül az top ötbe. Róluk itt olvashattok.

Itt a HVG 2020-as középiskolai rangsora: újra a dobogó tetején a Fazekas

A fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, valamint az V. Kerületi Eötvös József Gimnázium vezeti a HVG 2020-as középiskolai rangsorát. Csütörtökön jelenik meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Forrás: EdulineAdy Endre (26) Angol (29) angol nyelvtan (35) Arany János (18) Atom (20) egyenes (25) elemzés (139) ember (23) energia (26) Filozófia (37) függvény (25) gazdaság (34) halmaz (24) háromszög (25) hőmérséklet (32) líra (22) magyar (22) magyar irodalom (289) Magyarország (38) magyar történelem (102) Matematika (25) Nyelvtan (43) PC (60) Petőfi Sándor (20) politika (24) párhuzamos (18) szerves (32) szervetlen (31) számok (27) számítógép (60) szög (25) tartalom (18) test (28) tétel (18) Történelem (21) USA (18) valós (19) vektor (18) vers (50) verselemzés (47) világirodalom (111) világtörténelem (115) víz (22) életrajz (21) érettségi (35)
Iratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!