Milyen támogatásokra pályázhattok egyetemistaként? Itt vannak a Bursa Hungarica részletei.

A Bursa Hungarica támogatásra azok a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló diákok pályázhatnak, akik főiskolára, egyetemre járnak, vagy a következő tanévben szeretnék megkezdeni felsőfokú tanulmányaikat – tehát részben középiskolásoknak is szól ez az ösztöndíj, persze ők csak akkor kapják majd meg a támogatást, ha valóban bekerülnek valamelyik felsőoktatási intézménybe.

hirdetés

Az ösztöndíj egy tanévre – vagyis tíz hónapra – szól, amelynek a maximális összege havonta tízezer forint. Ez pedig úgy tevődhet össze, hogy fele önkormányzati rész, fele pedig intézményi, vagyis egyetemi rész.

A pályázás az EPER-Bursa rendszerén keresztül történik, regisztrálnotok kell, majd a megfelelő dokumentumokat összegyűjtve és feltöltve pályáznotok a következő két tanévre vonatkozóan, erre november 5-ig van lehetőségetek.

hirdetés

A támogatáshoz szükséges dokumentumok a következők: hallgatói jogviszony-igazolás, igazolás egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelméről, valamint egyéb dokumentumok, amelyet a szociális rászorultságot igazolják.

Forrás: Eduline