Hirdetés

Diákigazolvány-igénylés lépésről lépésre – videó

2 perc olvasás
Diákigazolvány-igénylés lépésről lépésre – videó

Mi az a NEK-azonosító? Hol és hogyan lehet igényelni? Milyen dokumentumok szükségesek a diákigazolvány-igényléshez? Mennyi idő alatt érkezik meg? Most minden kérdésetekre választ kaptok.

Hirdetés

A nyár folyamán több tízezer diáknak kell új diákigazolványt igényelnie. A hat- vagy hétéves, szeptembertől iskolás kisgyerekeken kívül új diákigazolványt kell csináltatnia azoknak, akik az új tanévben középiskolások lesznek, júliusban pedig az is kiderül, kiket vettek fel valamelyik magyarországi egyetemre, így nekik is új diákigazolványra lesz szükségük .

Az igényléshez szükséges egy NEK-azonosító, ami egy egyedi számsor a plasztikkártya kiállításához. De az okmányirodában kelleni fog egy személyazonosításra alkalmas igazolvány, illetve a lakcímkártya is.

A kártya átlagosan 30-60 nap alatt készül el, addig is viszont adnak ideiglenes diákigazolványt, amivel továbbra is igénybe vehetők a kedvezmények.

Hogy könnyebb legyen az ügyintézés, a Kormányhivatalok készítettek egy videót, amiben minden fontos kérdésre válaszolnak:

Hirdetés

 

 

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!