Hirdetés
Hirdetés

Csillapíthatatlan tudásvágy: 30 diplomát szerzett egy amerikai férfi

Harminc diplomát szerzett egy michigani férfi, aki ha tehetné, még mindig egyetemre járna.

Egy főiskolai diploma, két felsőfokú tanfolyami végzettség, huszonhárom mesterdiploma, három úgynevezett specialist degree (ami az Egyesült Államokban a mesterdiploma és a doktori közötti szintet képviseli), és egy doktori cím – így tevődik össze a harminc diploma, amit Michael Nicholson szerzett 55 év tanulás alatt, írta meg az Index.

Hirdetés

A michigani férfi kezdetben nem igazán tudta, hogy mihez fog kezdeni az életével, amikor beiratkozott a detroiti Detroit Bible College-re, ahol 1963-ban hittanból diplomát szerzett. Az egyetemen találkozott a későbbi feleségével, az intézmény igazgatója révén pedig beleégett az agyába az a mondat, hogy “Ne add fel túl korán!” – írják.

Ezt követte a mesterdiploma teológiából, 1978-ban pedig már a doktoriját csinálta a Western Michigan Universityn. Később sem állt le, egy csomó programban vett részt többnyire oktatáshoz kapcsolódó területeken, de emellett tanult például közgazdaságtant és büntetőjogot is, ekkor már nyilvánvalóan célja volt a diplomák gyűjtése. Emellett dolgozott, sőt, sok éven át tanított is.

Mint kiderült, ha tehetné, még mindig egyetemre járna, de az orvosai tanácsára alábbhagyott a további oklevek szerzésével.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!