Harminc diplomát szerzett egy michigani férfi, aki ha tehetné, még mindig egyetemre járna.

Egy főiskolai diploma, két felsőfokú tanfolyami végzettség, huszonhárom mesterdiploma, három úgynevezett specialist degree (ami az Egyesült Államokban a mesterdiploma és a doktori közötti szintet képviseli), és egy doktori cím – így tevődik össze a harminc diploma, amit Michael Nicholson szerzett 55 év tanulás alatt, írta meg az Index.

A michigani férfi kezdetben nem igazán tudta, hogy mihez fog kezdeni az életével, amikor beiratkozott a detroiti Detroit Bible College-re, ahol 1963-ban hittanból diplomát szerzett. Az egyetemen találkozott a későbbi feleségével, az intézmény igazgatója révén pedig beleégett az agyába az a mondat, hogy “Ne add fel túl korán!” – írják.

Ezt követte a mesterdiploma teológiából, 1978-ban pedig már a doktoriját csinálta a Western Michigan Universityn. Később sem állt le, egy csomó programban vett részt többnyire oktatáshoz kapcsolódó területeken, de emellett tanult például közgazdaságtant és büntetőjogot is, ekkor már nyilvánvalóan célja volt a diplomák gyűjtése. Emellett dolgozott, sőt, sok éven át tanított is.

Mint kiderült, ha tehetné, még mindig egyetemre járna, de az orvosai tanácsára alábbhagyott a további oklevek szerzésével.

Forrás: Eduline