Hirdetés
Hirdetés

Bokájánál fogva húztak ki egy diákot az előadóteremből – lemondott az egyetemi szervezet elnöke

Lemondott az Oxfordi Egyetem egyik szervezetének elnöke, miután hatalmas botrány lett az eseményükön készült videóból.

Múlt héten a bokájánál fogva húzták ki Ebenezer Azamatit, az egyetem 25 éves, látássérült ghánai származású posztgraduális politológushallgatóját az Oxford egyik előadóterméből, most az érintett egyetemi szervezet vezetője bejelentette lemondását – írja a BBC.

Az egész eset legabszurdabb része az volt, hogy azt senki sem tudta, mi lehetett a dolog kiváltó oka. Csak következtetni lehet a videók alapján, hogy a szervezők azt hihették, hogy Azamati egy külsős diák, aki beszökött az éppen zajló vitaestre. De ő a szervezet tagja, akinek minden joga megvolt meghallgatni a vitát.

Miután az Azamati ellen felhozott vádakat sikeresen tisztázták, Brendan McGrath – az egyetemi szervezet elnöke – elnézést kért az afrikai diáktársától a kellemetlen helyzetért és az okozott gondokért.

A ghánai hallgató ugyanis az eset után azt mondta, úgy érezte, “nem kívánatos személynek tekintik a szervezetben, Oxfordban és még az országban is”. Végül maga az Oxfordi Egyetem is megszólalt az ügyben, korábbi posztjuk alapján támogatásukról biztosították Azmatit, és egyetértenek a felháborodásával.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!