Hirdetés

Bizarr iskolai eset: nyilvánosan kellett bocsánatot kérie a diákoknak egy osztályműsor miatt

A keszthelyi Vajda János Gimnáziumban az iskola udvarán, a teljes gimnázium előtt kellett nyilvánosan bocsánatot kérnie egy tanárnak és több tanulónak az osztályműsorban elhangzott „poénokért”.

Hirdetés

Az iskola egyik diákja kereste meg az ügyben Dalnoki Szilárdot, a Momentum Zala megyei képviselőjét – írja a hvg.hu.

A poénosnak szánt jelenet abból indult ki, hogy az iskola egy korábbi tanára összejött egy 17 éves diáklánnyal. A lány már elballagott, és a tanárnak is távoznia kellett, ám a kapcsolatuk még mindig közszájon forog az iskolában, így beépítették ironikusan az egyik mostani 12.-es osztály a Vajda-napi műsorába.

A diákok állítása szerint az érintett tanár édesanyja – aki jelenleg is az iskolában dolgozik – feldúltan távozott az előadás után. Egyébként maga az említett tanár is visszajárt az iskolába, és a műsorban szereplőket azzal fenyegette, hogy vagy nyilvánosan bocsánatot kérnek tőle vagy rendőrségi feljelentést tesz.

A diákok állítólag végül félelmükben a bocsánatkérés mellett döntöttek, amiről hangfelvétel is született. Az intézmény honlapjára pedig azóta felkerült egy intézményvezetői állásfoglalás is, amelyben Varga Sz. Gábor megbízott intézményvezető is azt írja:

“Szeretném leszögezni, hogy a bocsánatkérés nem megszégyenítés. A bocsánatkérés a felnőtt erkölcsiség megnyilvánulása, amely a másik ember személyének tiszteletén alapul. Ez pedig az európai kultúrában bármilyen közösségi együttélés, így az iskolai nevelő-oktató munkának is nélkülözhetetlen feltétele.”

Az állásfoglalás szerint az említett osztály „bátran élt ezzel a lehetőséggel, példaértékű tettüket az iskolai közösség döntő többsége kellő átérzéssel fogadta”.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!