Hirdetés
Hirdetés

Betiltotta a szemeteseket egy ausztrál iskola – új rendszert vezettek be

A diákoknak minden olyan hulladékot haza kell vinniük, amely nem újrahasznosítható vagy komposztálható – írja a TreeHugger.

A lap beszámolt arról, hogy egy ausztrál lányiskola szokatlan lépésre szánta el magát: betiltották a szemeteseket az intézmény területén. A diákok csak az újrahasznosítható vagy komposztálható hulladékot helyezhetik el az iskolában az arra kijelölt gyűjtőkben, minden más szemetet haza kell vinniük.

Karen Money, az iskola igazgatója elmondta, ezzel arra akarják ösztönözni a diákokat, hogy az ebédjüket saját, többször használatos dobozokban tárolják, és kevesebb eldobható csomagolású dolgot vásároljanak. Az ilyen csomagolást használó tanulókat pedig megjutalmazzák.

Az iskola fenntarthatósági csapata hat hónapig konzultált a diákokkal és a szülőkkel, akiknek a többsége támogatta a szemétkosarak betiltásának ötletét. Azt is kiszámolták, hogy 2018-ban 954 köbméter szemetet termeltek, amelynek az eltávolítása 13 ezer dollárba került. Ez a szám is ösztönözte őket az új rendszer bevezetésére.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!