Hirdetés

Beiratkozás, kollégiumi felvételi, gólyatábor – három fontos határidő, amire a ponthatárok után is figyelni kell

2 perc olvasás
Beiratkozás, kollégiumi felvételi, gólyatábor - három fontos határidő, amire a ponthatárok után is figyelni kell

Csütörtökön mindenki megtudja, melyik egyetemen kezdheti majd el az őszi félévet, azonban lesz pár fontos dátum, amit ezután is észben kell tartani. Összeszedtük őket.

Hirdetés

Bár a felvételi legfontosabb része a ponthatárokkal véget ér, marad még pár dátum, amire lehet, hogy figyelnetek kell.

A besorolási döntésről szóló határozat legkésőbb 2021. augusztus 5-ig érkezik meg. A jogorvoslati kérelmet pedig a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül tehettek.

Mikor kezdődik a pótfelvételi?

Bár hivatalos időpont még nincs, az általános eljárás végével azonban minden évben elindul a pótfelvételi is. Tavaly július 23-án hirdették ki a felvételi ponthatárokat, július 30-tól pedig már elindult a pótfelvételis jelentkezés. Valószínűleg idén is néhány nappal a ponthatárhúzás után fogják meghirdetni a pótfelvételis képzéseket, amelyekre augusztus elejéig lehet majd jelentkezni, a pótfelvételi döntés pedig augusztus 20-a után várható. Arról, hogy kik felvételizhetnek majd, itt írtunk bővebben.

Mit nézzen az, akit felvettek?

Például a beiratkozás dátumát – a nagy egyetemek már közzétették, mikor lesz a beiratkozés, regisztrációs időszak. Az sem utolsó kérdés, pontosan mikor kezdődik a félév – itt gyűjtöttük össze az őszi szemeszter legfontosabb dátumait. Viszont mielőtt elkezdődik a félév, lehet, hogy lesz lehetőségetek egy kicsit ráhangolódni az egyetemi életre egy gólyatáborral – ez is hamarosan kiderül. Érdemes lesz nézni az egyetemek honlapját a következő napokban.

Nézzétek a kollégiumi jelentkezés részleteit is, hiszen azt is hamarosan meghirdetik az egyetemek. Ha tudjátok, hogy megcélozzátok majd a kolit, akkor van pár papír, amit már most beszerezhettek. Ezekről itt írtunk bővebben.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!