Hirdetés

Az utolsó pillanatban törölték az emelt szintű történelemérettségi egyik tételét

2 perc olvasás
Az utolsó pillanatban törölték az emelt szintű történelemérettségi egyik tételét

Szerdán kezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségik, nem is maradtunk érdekes események nélkül – a történelemvizsgán az új alaptörvényt is tartalmazó tételt az utolsó pillanatban vették ki a listából.

Hirdetés

A Telex az egyik olvasójára hivatkozva írta meg, hogy szerdán délelőtt – amikor elindultak a szóbeli vizsgák – már többen is kihúzták a 13. tételt (a közjogi rendszer Magyarországon 1989-től 2011-ig nevű tételt, amelyből az új alaptörvény lett volna a téma), amikor fél 10 körül üzenet érkezett a kormányhivataltól.

Az üzenet szerint az Oktatási Hivatal (OH) kötelezte a vizsgabizottságokat, hogy a 13. tételt vegyék ki a kihúzható tételek közül – írja az oldal, ami a témával kapcsolatban meg is kereste az OH-t.

Azt a választ kapták, „az emelt szintű történelem szóbeli érettségi vizsga 13. tételében a konkrét feladatban megjelenő problémakör részben meghaladta az előre kiadott, nyilvános tematikában meghatározott időintervallum kereteit”. Ami azt jelenti az oldal fordításában, hogy a megválaszolandó problémakör kilóg a megadott 1989 és 2011 közötti időszakból.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!