Pénzzel vagy virággal lepnétek meg egy ballagó diákot? Ennél sokkal jobb ötleteink is vannak.

Boríték helyett

Ha pénzt szeretnétek adni, a boríték helyett választhattok valamilyen eredetibb megoldást is: akár össze is csavarhatjátok a bankjegyeket, és betehetitek egy befőttesüvegbe, amelynek a tetejére fekete papírból készíthettek olyan “kalapot”, amilyet a diplomaosztókon szoktak viselni a végzősök.

Meglepetések egy dobozban

Ha ennél kreatívabb ajándékot készítenétek, vásároljatok egy szép dobozt, és töltsétek meg olyan dolgokkal, amelyeknek a megadjándékozott biztosan örül: tehettek bele egy bekeretezett osztályképet, egy kis üveg pezsgőt, valamilyen személyes üzenetet, esetleg emlékeket az együtt töltött négy/hat/nyolc évről.

Túlélőcsomag leendő egyetemistáknak

Akár az egyetemre szóló túlélőcsomagot is összeállíthattok: ehhez csak néhány zacskós leves kell (gondolva a sovány albérletes/kolis vacsorákra), némi B6-vitamin (gondolva az első nagy egyetemi bulik másnapjára), néhány csomag post-it, pár füzet, némi szőlőcukor, szövegkiemelő, esetleg egy vekker. Ha mindezt úgy csomagoljátok össze, hogy a végeredmény egy tortára hasonlítson, még nagyobb lesz a meglepetés.

Fotók

Osztálytársaknak a lehető legjobb ajándék, ha kiválogattok néhány fotót, és vagy digitálisan, vagy a hagyományos módon montázst raktok össze.

Nassolósoknak

Ehhez az ajándékhoz csak néhány csatos üvegre van szükség (ilyeneket háztartási boltokban, kreatív hobbi boltokban vásárolhattok) és pár csomag drazséra, gumicukorra, cukorkára. Csak töltsétek fel az édességgel az üvegeket (mindegyiket más színű cukorkával), a palackok külsejére pedig ragasszatok valamilyen üzenetet.

Forrás: Eduline