Hirdetés

Az oldal, amit minden tizenegyedikesnek ismernie kell: itt vannak a 2024-es pontszámítási szabályok

2 perc olvasás
Az oldal, amit minden tizenegyedikesnek ismernie kell: itt vannak a 2024-es pontszámítási szabályok

Talán az egyik legnehezebb döntés a diákok életében az egyetemválasztás. Nem lehet elég korán elkezdeni a tervezést, ehhez hoztunk most egy kis segítséget: itt a lista, amiből kiderül, milyen pontszámítási szabályok lesznek jövőre az egyetemen.

Hirdetés

Ha ti is jövőre jelentkeztek majd egyetemre, vagy csak kíváncsiak vagytok, hogy alakul a pontszámítás 2024-ben, itt már megnézhetitek az egyetemek szabályait a Felvi pontszámítás 2024 oldalán.

 

© Felvi.hu

Hogyan működik?

Az oldalon először ki kell választanotok azt a szakot, amelyik érdekel benneteket és egy intézményt, ami meghirdeti. Ezután három fülre – érettségi, tanulmányi és intézményi pontok – lebontva találjátok a szabályokat. Megnézhetitek melyik tárgyból kell emelt szinten vizsgázni és azt is, hogy milyen tanulmányi pontokat (választható érettségi tárgyat) fogadnak majd el. Az utolsó listában azt nézhetitek majd meg, hogy az intézmény milyen saját többletpontrendszerrel dolgozik majd – a választott szakon például mennyit ér majd a nyelvvizsga, elfogadnak-e alapfokú nyelvtudást, jár-e pont esélyegyenlősség jogcímen, és ha igen mennyi.

Fontos, hogy – ahogy a Felvi is írja – ha további kérdéseitek merülnének fel a szabályokkal kapcsolatban, közvetlenül az egyetemekhez forduljatok – a továbbiakban ők az illetékesek ugyanis a 2024-es pontszámítási szabályokkal kapcsolatban.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!