Hirdetés

Az OKJ-s képzések rendszere átalakult, jár-e többletpont a bizonyítványokért?

2 perc olvasás
Az OKJ-s képzések rendszere átalakult, jár-e többletpont a bizonyítványokért?

Az idei felvételiben is fontos kérdés, vajon milyen szakokon jár pluszpont a szakképesítésért és milyen feltételekkel zsebelhetitek be a 32 többletpontot. Összeszedtük a szabályokat.

Hirdetés

A 2023-as felvételiben is nagyon fontos, hogy többletpont kizárólag a korábban közzétett Országos Képzési Jegyzék szerinti 54-es vagy 55-ös szakmaszámú OKJ-bizonyítványban vagy szakgimnáziumban oktatható szakképesítést igazoló bizonyítványban vagy középfokú szakképzettséget tanúsító oklevélben igazolt szakképesítés alapján kapható.

Itt az idei lista:

Milyen szakokon jár a többletpont?

Szakképesítésért többletpont az agrár, az államtudományi képzési terület bizonyos szakjai, a bölcsészettudományi képzési terület bizonyos szakjai, a gazdaságtudományok, az informatika, a jogi képzési terület bizonyos alapképzési szakjai, a műszaki, az orvos- és egészségtudomány képzési terület alapképzései, a pedagógusképzés (kivéve egyes osztatlan tanárképzési szakok, az óvodapedagógus (cigány-roma szakirány) és a szakoktató alapszakok), a sporttudomány (kivéve edző alapképzési szak), a társadalomtudomány és a természettudomány képzési területekhez tartozó alapképzési szakokon és osztatlan képzéseken jár.

Mennyi pontot kaphattok?

A bizonyítványokért 32 többletpont adható abban az esetben, ha a szakmai vizsga alapján érettségi pontot nem számítottak – írja a felvételi tájékoztató.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!