Hirdetés

Az írásbeli érettségikig végre eldőlhet, olthatják-e a diákokat?

2 perc olvasás
Az írásbeli érettségikig végre eldőlhet, olthatják-e a diákokat?

Orbán Viktor ma reggeli interjújában a középiskolások oltásáról is beszélt.

Hamarosan sor kerülhet a 16–18 oltására is – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök a műsorban bejelentette, az operatív törzs ülésén, az egészségügyi miniszter meghallgatása után úgy döntöttek, itthon is beolthatják a 16–18 éveseket, azonban kizárólag Pfizerrel.

Hirdetés

Már utasítást is adtak arra, hogy a nekik szükséges vakcinákat tegyék félre, az oltásuk rendjéről néhány nap múlva közölnek részleteket. Így azt még nem tudni, az érettségik alatt, után vagy csak a tanév végén kerülnek majd sorra a diákok. A miniszterelnök azt is elmondta, Izraelben már a 12–16 éves gyerekek oltásáról is tárgyalnak, azonban itthon ehhez további vizsgálatokra van szükség.

Január végén is felmerült az ötlet

Január 22-én mondta a miniszterelnök akkori interjújában, hogy tárgyalták a kérdést, de nem szültetett döntés az érettségizőkről. Akkor arról kellett volna dönteni, hogy lehet-e őket – de csak őket – előrehozva az oltásban, visszaengedni egy tantermi felkészítésre az érettségi miatt, meg ha a tanáraikat esetleg beoltjuk, akkor ez megoldható-e. Erre végül nem került sor, az érettségizők a vizsgák előtt már az iskolákba sem mennek vissza.

Azok a tanárok, akik regisztráltak, végül megkapták az oltást, illetve az első adagot (a másodikat sokan pont az érettségik hetében kapják majd), a diákok pedig oltások nélkül mennek május elején az írásbelikre.

 

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!