Hirdetés

Az írásbeli érettségik után lesz azért néhány szóbeli vizsga is

Az írásbeli érettségik után lesz azért néhány szóbeli vizsga is

Tegnap véget értek a 2020-as érettségi szezon írásbeli vizsgái – mi jön ezután?

Május 21-én az spanyol- és az olaszérettségivel véget értek az írásbeli érettségik, ami jelen esetben – szóbeli vizsgák híján – az érettségi végét is jelenti a legtöbb vizsgázó számára.

Hirdetés

A hivatalos kormányrendelet szerint azokból a tárgyakból, amelyekből eleve csak szóbeli vizsgarész lenne, meg kell szervezni a vizsgákat – így például tesiből biztosan szóbeli vizsgák lesznek. A középszintű szóbeli vizsgákat az említett rendelet szerint június 11-16. között tartják majd.

Javítás

Ahogyan azt már sokszor megírtuk idén, ha az írásbeli teljesítményetek elérte a tizenkettő százalékot, de nem érte el a huszonöt százalékot, szóban javíthattatok – ez a szabály most vonatkozik az összes tantárgyra középszinten. Vagyis szóbeli vizsgát tehettek a leírt esetben, ha ilyen helyzetbe kerülnétek.

Az érettségizők többségének tehát nincs más dolga, mint várni az eredményt, valamint az érettségi bizonyítvány kiadását. Ha esetleg már megnéztétek vagy a jövőben megtekintitek a dolgozatokat, és valamivel nem értetek egyet a javításban, azt itt leírtakat tehetitek meg.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!