“Az angol középszint idén tényleg barátira sikeredett” – mondta el az Eduline-nak egy érettségiző. Ezt gondolják a diákok a mai angol írásbeliről.

Angolérettségi: az összes feladatlap és megoldás egy helyen

A középszintű angolérettségi 180 perces és négy részből áll. Az első részben az olvasott szövegértésre 60 percet, a nyelvhelyességre pedig 30 percet kaptak a diákok. Ezt egy 15 perces szünet követte. A vizsga második részében 30 perc volt a hallott szöveg értésére, 60 pedig az íráskészségre.

“Én is ma érettségiztem angolból, kezdetben kicsit tartottam tőle, mert nem mondanám magam perfect angolosnak, de miután kijöttem a teremből arra jutottam, hogy a próbaérettségi sokkal nehezebb volt. A listeningre kifejezetten büszke vagyok, mivel ott 1 szó kivételével mindent hallottam. Jók voltak a levél témák is, de sajnos a hosszú levélnél kifutottam az időből, viszont bízok benne, hogy a tanár azt hiszi majd, hogy az a fél mondat a lezárás és nem sokat veszítek rajta. Nagyon barátságos volt a feladatsor, bízok a 4-es 5-ösben” – írta egy olvasónk a mai vizsgáról.

Én nem vagyok olyan profi angolos, a négy szövegértési feladat közül az egyiket nem is érettem annyira” – mondta el az Eduline-nak egy vizsgázó. “A nyelvtannal nem volt problémám, ezzel szemben a hallott szöveg értése anniyra nem volt jó. Végül a levelekkel is elégedett voltam” – tette hozzá az érettségiző.

“Az angol középszint idén tényleg barátira sikeredett. Voltak egészen megoldható feladatok, de persze volt egy-két rész, amit többször is át kellett gondolni” – írta egy másik vizsgázó. 

2019-es angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Forrás: Eduline