Hirdetés

“Amikor megláttam az Excelt, azt hittem, elsírom magam”

2 perc olvasás
"Amikor megláttam az Excelt, azt hittem, elsírom magam"

Az első diákvélemények alapján úgy tűnik, nem tetszett a táblázatkezeléses feladat az informatikából középszinten érettségizőknek.

Hirdetés

Az Access, az nekem könnyedén ment, az első kettővel együtt, de az Excel, az nagyon betett.

Az Access nem volt vészes szerintem, de az Excel ,az tényleg elég rossz volt, a felénél nem is jött ki rendes eredmény nekem.

Szerintem túl sok feladat volt 3 órára 3 oldalas Word meg még 6 diás ppt. Aztán a többiről ne is beszéljünk.

Szerintem előző évekhez képest nem kérdeztek sok újdonságot, egy-kettő genyó dolog volt csak.

A több tízezer érettségizőt számláló Érettségi 2022-es csoportban a vizsga után megint sokan megosztották a tapasztalataikat egymással – a vélemények ma is vegyesek, de sokan nem örültek az Excel-feladatnak.

Milyen volt az érettségi?

Turistajelzésekről prezentációt, egy légitársaság járatairól adatbázist, egy e-bike-kölcsönzőről pedig táblázatot kell készíteniük az informatikából középszinten érettségizőknek, akiknek emellett egy – a nagyvárosi szmogról szóló – szöveget is meg kell szerkeszteniük.

A középszinten érettségizőknek – az emelt szintű vizsgát majd a jövő héten tartják meg – 180 perc alatt kellett megoldaniuk a gyakorlati feladatokat. A feladatsorban szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés, táblázatkezelés és adatbázis-kezelés is szerepel – a legtöbb pontot a szövegszerkesztési feladat éri.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!