Ismét első helyre került a társadalombiztosítási ügyintéző képzés – derült ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. által összeállított legfrissebb, 2018-es toplistából.

hirdetés

A tavalyi évet leszámítva ismét a társadalombiztosítási ügyintéző képzés a legnépszerűbb az OKJ-s tanfolyamok között. Ezt követi a bérügyintéző képzés, amelyre egyre erősebb igény van munkaerőpiacon – méghozzá az első helyes, társadalombiztosítási ügyintéző képzéssel együtt -, ugyanis a két munkakör egyre inkább összeolvadnak – derül ki a sajtóközleményből.

Az éves adatok alapján összeállított rangsorban továbbra is a pénzügyi képzések dominálnak, 2018-ban ugyanakkor sokan jelentkeztek sportedző-, targoncavezető-, valamint emelőgépkezelő képzésekre is – írják. Tóth Réka, a Perfekt szakértője elmondta, hogy a 2018-as toplista alátámasztja azt az előrejelzést, mely szerint várhatóan a pénzügyi, szállítmányozási szolgáltatások terén jelentősen növekvő munkaerőigény mutatkozik 2030-ig. Így a listán szereplő képzések népszerűsége a következő évekre is borítékolható – tette hozzá a szakértő.

hirdetés

A harmadik legnépszerűbb képzés a listán a pénzügyi-számvitel ügyintéző képzés, a top 10-ben szerepel továbbá még a vállalkozási-, az államháztartási mérlegképes- és az IFRS mérlegképes könyvelői képzés, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros képzés – kiszorítva az adótanácsadó képzést – is felkerült a listára.

Forrás: Eduline