Hirdetés

„A műveltségi rész sokkal könnyebb volt, mint az előző években” – vélemények az emelt szintű érettségiről

2 perc olvasás
„A műveltségi rész sokkal könnyebb volt, mint az előző években” – vélemények az emelt szintű érettségiről

A verselemzés viszont jóval nehezebb volt – mondta az Eduline-nak több vizsgázó. Összességében nem okozott gondot a feladatsor az emelt szinten érettségizőknek.

Hirdetés

Bőven elég volt az idő, egy fél órával hamarabb be is fejeztem, pedig háromszor le is ellenőriztem

– mesélte az Eduline-nak Dominika, a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium végzőse.

Dominika és több osztálytársa is úgy érezte, idén „sokkal könnyebb volt a műveltségi rész, mint az előző években”, ugyanakkor a verselemzést nehezebbnek találták, mivel a verset nem találták egyértelműnek. Mint kiderült, az emelt szinten érettségizők egy Nagy Gáspár-művet kaptak.

Egy másik érettségiző szerint az emelt vizsga „nem volt olyan borzasztó nehéz, de egyszerű sem”. A végzős fiú szintén a verselemzést találta „kicsit ijesztőnek”, számára sem volt egyértelmű, hogyan kellett volna elemezni. Tőle azt is megtudtuk, hogy az emelt érettségin előkerült Kármán József Fanni hagyományai című regénye, a rövid érvelésnél pedig egy szóbeli tételanyag, Kosztolányi Dezső Pacsirta című műve. Az érettségiző diák szerint a feladatlap összességében „nem volt vészes, mivel voltak olyan kérdések, amelyekre a válaszokat konkrétan ki lehetett írni a szövegből”.

Ti is emelt szinten érettségiztetek magyarból? Írjátok meg nekünk az [email protected], milyen feladatokat kaptatok, és milyennek éreztétek a vizsgát.

 Itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat a 2021-es magyarérettségiről:

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!