Hirdetés

A minisztériumok szerint a november végi pedagógustüntetés nem a tanárokat szolgálja

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerint a november végi pedagógustüntetés politikai célokat szolgál, nem a pedagógusokat szolgálja.

Hirdetés

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke pénteken jelentette be, hogy szervezetük több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával “a gyermekek jövője érdekében” demonstrációt tart november 30-án Budapesten.

A demonstrációról azután döntöttek, hogy a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai a szakszervezet által adott november 22-i határidőig, vagyis a magyar közoktatás napjáig nem vezettek eredményre – közölte.

Pénteken az MTI-hez is eljuttatott közleményében a pedagógus-szakszervezetek bejelentésére az Emmi és az ITM közleményében azt írták:

“a pedagógus- és más szakszervezetek által bejelentett tüntetés ismét az ellenzék és “a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja”. Megjegyezték, ugyanazok a szakszervezetek készülnek a jövő héten tüntetésre, amelyek eddig is minden ellenzéki és “Soros-hálózat” által szervezett akció mögé beálltak.”

Az Emmi és az ITM kiemelte azt is, hogy “az oktatásba, az iskolák fejlesztésére, a pedagógusok bérére, a diákok és szüleik támogatására napjainkban minden eddiginél több pénz megy.”

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!