Hirdetés

A minisztérium szerint 25 százalékkal nőtt az informatikai szakokra jelentkezők száma

Huszonöt százalékkal nőtt az informatikai szakokra jelentkezők száma 2015 és 2019 között – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Balatonfüreden a X. Infotér konferencián.

Hirdetés

Solymár Károly Balázs a digitális gazdaság területén elért eredményekről szóló előadásában elmondta: a Programozd a jövőd! címmel indult programnak köszönhetően nem csak az informatikai szakokra jelentkezők száma nőtt 25 százalékkal, hanem a felvettek száma is csaknem ennyivel, 23,5 százalékkal emelkedett.

Magyarországon még mindig 17 százalék azok aránya, akik még soha nem használtak internetet – emelte ki Solymár Károly Balázs. Ennek drasztikus mértékű csökkentését a következő évek egyik legfontosabb feladatának nevezte. Megjegyezte: az országos hálózatban kiépült digitális jólét pontokon már mindenki lakóhelyéhez közel szakképzett mentori segítséget kaphat.

Emellett célul tűzték ki azt is, hogy 3500 iskolaépületben valamennyi tanteremben biztosítsák a wifi hálózatot. Ez a helyettes államtitkár szerint 2600 helyen már megvalósult:  az összes állami fenntartású vidéki általános- és középiskolában minden tanteremben elérhető a wifi és megduplázták az átlagos sávszélességet.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!