Hirdetés
Hirdetés

A magyarországi felsőoktatási intézmények külhoni székhelyen kívüli képzései – 2020. augusztus

2 perc olvasás

Az elmúlt években kialakult gyakorlatnak megfelelően az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2020-as évben is támogatni kívánja a magyarországi felsőoktatási intézmények Kárpát-medencében működő székhelyen kívüli (kihelyezett) képzéseit, tekintettel arra, hogy e képzések hiánypótló szerepet töltenek be a külhoni magyar értelmiség utánpótlásának biztosításában.

A felvételi eljárás lebonyolítását az eddigi gyakorlatnak megfelelően nem az Oktatási Hivatal, hanem az érintett felsőoktatási intézmény végzi. A székhelyen kívüli képzéseit meghirdető felsőoktatási intézményeknek – függetlenül attól, hogy melyik szakaszban hirdette meg azokat – a felvételi eljárás lebonyolítását úgy kell lezárnia, hogy a felvett hallgatók létszámáról legkésőbb 2020. október 1. napjáig* tájékoztatja az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, illetve a felvett hallgatók adatait lejelenti a Felsőoktatási Információs Rendszerbe (az ún. FIR-be).

Az egyes intézményektől beérkezett információkat az alábbiakban megtekinthető táblázatban összegeztük.

Külhoni székhelyen kívüli képzések 2019 tavaszi meghirdetései (pdf)

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy amelyik meghirdetésnél a beküldendő dokumentumok listája nincs feltüntetve, az erre vonatkozó információ a meghirdető felsőoktatási intézménytől kérhető!

* Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány-helyzet függvényében változhat.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!

Ez is érdekelhet még:
Kertész Imre, Nobel-díjas magyar író
Kertész Imre: Sorstalanság

Kertész Imre életrajza: 1929. nov. 9-én született Budapesten. 1944.ben Auschwitzba deportálták, majd Buchenwaldba. 1945-ben tért vissza Magyarországra, majd fizikai munkásként...

Mit ért két kitérő egyenes hajlásszögén?

Mit ért két kitérő egyenes hajlásszögén? Két kitérő egyenes hajlásszöge a tér egy tetszőleges pontján átmenő, és az adott egyenesekkel...

Close