Hirdetés

A legnépszerűbb alapszakokat is meghirdették a pótfelvételin, és van, ahol államis helyek is maradtak

2 perc olvasás
A legnépszerűbb alapszakokat is meghirdették a pótfelvételin, és van, ahol államis helyek is maradtak

Az idei pótfelvételi augusztus 5-én éjfélig tart. Állami ösztöndíjas képzéseket 35 egyetem és főiskola kínál, míg önköltséges képzéseket 47 intézmény. Megnéztük, hogy a tíz legnépszerűbb szakot ismét meghirdették-e, és ha igen, elérhető-e államilag támogatott képzés.

Hirdetés

A 2022-es felvételi legnépszerűbb alapszakja a gazdálkodási és menedzsment volt, amelyre több mint tízezren jelentkeztek. Valószínűleg a pótfelvételin is sokan választanák ezt a képzést, amelyen azonban most csak önköltséges helyeket hirdetnek az egyetemek és a főiskolák.

A kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás és a kommunikáció- és médiatudomány alapszakra készülők is csak önköltséges formára jelentkezhetnek a 2022-es pótfelvételin, ezeket a képzéseket azonban több egyetem is meghirdette. A pszichológiát is csak önköltséges formában találtuk meg a pótfelvételi szakkeresőjében, és csak két egyetemnél – a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen. Az idén is népszerű jogászképzés is ebbe a kategóriába tartozik, csak fizetős formában kezdhetik el a pótfelvételin bejutók.

A tíz legnépszerűbb szak közül a mérnökinformatikust, az ápolás és betegellátás több szakirányát, valamint a programtervező informatikust viszont állami ösztöndíjas verzióban is meghirdették az egyetemek, főiskolák, ráadásul viszonylag nagy a kínálat, nem csak egy-egy egyetem meghirdetett szakjai között szerepelnek. A pótfelvételi teljes szaklistáját itt nézhetitek meg.

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!