Hirdetés

„A legjobb lenne, ha eltolnák az érettségit, talán a szóbelit meg se tartanák, vagy ha könnyítést kapnánk”

„A legjobb lenne, ha eltolnák az érettségit, talán a szóbelit meg se tartanák, vagy ha könnyítést kapnánk”

„A legjobb lenne, ha eltolnák az érettségit, talán a szóbelit meg se tartanák, vagy ha könnyítést kapnánk. Nem kibúvókat keresek, rendszeresen tanulok és készülök az érettségire, viszont ez a bizonytalan helyzet tönkretesz” – írta egy végzős olvasónk. Persze vannak olyan diákok is, akik nem örülnének, ha pár hónappal később lenne vagy elmaradna az érettségi. Újabb olvasói vélemények közül válogattunk.

Hirdetés

„Szerencsém van, mert szuper tanáraim vannak és folyamatosan a legkreatívabban adják le az anyagot. Vannak céljaim, egyetemre szeretnék menni, de nagyon félek, hogy fogok így leérettségizni” – írja egyik olvasónk, aki azt is kiemelte, mindent megcsinál, amit a tanárok mondanak, mégsem érzi azt, hogy rendesen fel tudna készülni az érettségire. „Nagyon nehéz így nekünk. Reménykedünk a legjobbakban” – teszi hozzá.

„A legjobb lenne, ha eltolnák az érettségit, talán a szóbelit meg se tartanák, vagy ha könnyítést kapnánk. Nem kibúvókat keresek, rendszeresen tanulok és készülök az érettségire, viszont ez a bizonytalan helyzet tönkretesz” – fejti ki a véleményét egy érettségi előtt álló diák, majd a végzős diákok nevében hozzáteszi, hogy az április közepére ígért érettségiről szóló döntés nagyon későn van. Szeretnének legalább annyit tudni, hogy érettségizhetnek-e idén. Ettől függetlenül ugyanolyan gőzerővel készülnek, mintha az eredeti időpontban lenne.

„Véleményem szerint lehetne indítani egy kezdeményezést, hogy az idei érettségi maradjon el. Brit példára kapjuk meg a féléves jegyünket, vagy a tanárok javasoljanak egy jegyet. Aki tanul, és próbálkozik ebben az esetben/helyzetben ez látszik. Tényleg nehéz így készülni, csak jobban izgulunk” – írja egy másik érettségi előtt álló diák.

Vannak, akik kifejezetten az érettségi elmaradása ellen érvelnek

„Az osztálytársaim 90%-a gyomorgörccsel alszik el. Én konkréten amióta bejelentették a digitális oktatást azóta nem aludtam egy jót, nem tudok elaludni utána meg felkelni sem, minidig az érettségin kattogok és remélem, hogy halasztás lesz” – meséli egy kétségbeesett diák, aki szerint az sem lenne jó megoldás, ha teljesen elmaradna az érettségi, mert „akkor ugyanott vagyunk, mint általánosban, nem szeretem a jelzőket de itt most fontos, a rosszabb iskolákban valószínűleg megadnák a jobb évvégi jegyeket, meg esetleg a jobb tanári értékeléseket míg nekünk nem, hogy tartsuk a „KözG-s szinvonalat”.

 „Nem örülnék neki, ha az érettségit elhalasztanák, de ez így két hónap kiesést jelent a tanulásból, ami ki tudja, mennyivel rosszabb érettségit jelent valamennyiünknek. Ez így nem igazságos az elmúlt évek érettségizőihez képest” – írja egyik olvasónk, aki szerint a másik érettségi-alternatíva, vagyis az elmúlt négy év vagy az ez évi jegyek összevonása/átlagolása nem lenne rossz ötlet, mivel neki egész jó négy évet sikerült produkálnia. „Azonban nem mindegy, hogy milyen tanároknál szereztem azokat az osztályzatokat. Vannak olyan osztálytársaim, akik az erősebb matekcsoportba járnak, ahol szinte minden órán kapnak jegyet, sokszor 1-est is, ezért lehet, hogy csak 3-as lesz az évi végi jegyük, az emelt érettségijük viszont simán lenne 5-ös is. Velük mi lesz?” – teszi fel a kérdést.

ForrásAdy Endre (26) Angol (30) angol nyelvtan (35) Arany János (18) Atom (20) egyenes (25) elemzés (139) ember (23) energia (26) Filozófia (37) függvény (25) gazdaság (34) halmaz (24) háromszög (25) hőmérséklet (32) líra (22) magyar (22) magyar irodalom (290) Magyarország (39) magyar történelem (104) Matematika (25) Nyelvtan (43) PC (60) Petőfi Sándor (21) politika (24) párhuzamos (18) szerves (32) szervetlen (31) számok (26) számítógép (60) szög (25) tartalom (18) test (27) tétel (18) Történelem (23) USA (18) valós (19) vektor (18) vers (50) verselemzés (47) világirodalom (111) világtörténelem (116) víz (22) életrajz (21) érettségi (47)
Iratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!