Könnyűnek találták a középszintű történelemérettségit az Eduline olvasói – van, aki hamarabb be is fejezte az írásbelit.

Most jöttem ki érettségiről.
Megerősítem: tényleg könnyű volt.

9:55-kor beadtam a középszintü írásbelit, igazán barátságos volt. Habár nem néztem meg a régebbi vizsgákból egyet se, és mondhatni nem is tanultam mára, szerintem jó eredményt érek el. Az esszénél a sztálinos témakörnél mondjuk nem igazán tartom elegendőnek azt az egy képet mint forrás, rakhattak volna még pár dolgot mellé, de azért tudtam írni róla… A héten talán ez volt eddig a legjobb feladatlap.

Középszinten érettségiztem töriből. Megmondom őszintén, hogy nagyon féltem tőle annak ellenére, hogy emelt szinten tanultam, leginkább azért, mert ebben a tanévben egyetlen esszét sem írtunk az iskolában. Nagyon megleptek a feladatok, egyáltalán nem számítottam arra, hogy ennyi, számomra kedves feladatot kapunk majd. A törökellenes harcokkal kapcsolatos feladat fejtörést okozott, számomra nem volt mindegyik forrás magától értetődő, illetve az utolsó, biztosításos feladat sem állt közel hozzám. Esszéként I. (Szent) Istvánt és Sztálin propagandáját választottam, összességében meg vagyok vele elégedve. Remélem, hogy legalább annyira jól sikerült, mint amennyire most boldog vagyok miatta, hiszen 1-2 feladatrészt leszámítva úgy gondolom, hogy jól ment.

Nagyon barátságosnak találtam, viszonylag könnyen megoldható volt, még nekem is aki nem remekel humán tantárgyakból. Be is fejeztem 30 perccel hamarabb.

Az első rész viszonylag nehezebb volt ,mint amire számitottunk, az eddigiekhez képest alig volt benne olyan feladat, ami választós volt, és rákérdeztek olyan királyokra is, akihez viszonylag több tudás kellett. A második rész az esszé viszonylag könyebb volt, mivel igazán jó témákat kaptunk, közte István király vagy Sztálin ideológiája.

2019-es töriérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Forrás: Eduline