Hirdetés

A Föld népessége, rombusz és függvények – itt a középszintű matekérettségi második feladatlapjának A része

2 perc olvasás
A Föld népessége, rombusz és függvények - itt a középszintű matekérettségi második feladatlapjának A része

Jönnek az összetett, nehezebb példák.

Hirdetés

A második feladatlap A részében lévő feladatok között van függvényes példa (erre 11 pontot lehet kapni összesen), van köztük egy geometriai példa, amiben egy rombuszt kell elemezniük az érettségizőknek 13 pontért, végül pedig egy százalékszámítós példa is, aminek apropóját a Föld népessége adja.

A matekérettségi második felére az érettségizőknek 135 percük van, itt összesen hat példa van – három az A részben, három a B-ben. Az A-részt kötelező megoldania minden vizsgázónak, a B-rész három példája közül pedig kettőt kell kiválasztaniuk és megoldaniuk. Azt az egyet viszont, amit kihagynak, egyértelműen jelölniük kell, különben a javító tanár automatikusan az utolsót fogja figyelmen kívül hagyni a pontozásnál.

 

A középszintű matekérettségi első részében a diákoknak gráfokkal, halmazokkal, százalékszámítással, valószínűségszámítással, függvényekkel, koordinátageometriával, mértani sorozattal, kétismeretlenes egyenlettel, logikai példával, valamint a gömb sugarával kellett megküzdeniük, arra 45 percük volt.

 

Folyamatosan frissülő közvetítésünket a matekérettségiről ide kattintva tudjátok követni:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!