Összesen 607 hallgató jutott be a Debreceni Egyetem képzéseire a 2019-es pótfelvételin, a legtöbb pótfelvételiző a Gazdaságtudományi Karon kezd ősszel.

hirdetés

A pótfelvételi ponthatárait hétfőn hirdették ki, országosan 6421-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. A legtöbben a Debreceni Egyetemet, a Budapesti Gazdasági Egyetemet és a Pécsi Tudományegyetemet választották – írja közleményében a Debreceni Egyetem.

Az intézményt több mint nyolcszázan jelölték meg a 2019-es pótfelvételin, közülük 557-en jutottak be valamelyik képzésre. A szolnoki campus elsőéveseivel együtt – a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Kara augusztus elsejével olvadt be a Debreceni Egyetembe – a sikeresen pótfelvételizők száma meghaladja a hatszázat.

hirdetés

A legnépszerűbb a Gazdaságtudományi Kar volt, ahová 256 jelentkezőből 200 jutott be, a GTK-t az Állam- és Jogtudományi Kar követi 76, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar 59 új hallgatóval. Alapképzésen 357-en, mesterképzésen 54-en, osztatlan képzésen 48-an, felsőoktatási szakképzésen pedig 99-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől a Debreceni Egyetemen.

A Szolnokra felvettekkel együtt 7420-an jutottak be a Debreceni Egyetem magyar nyelvű képzéseire az általános felsőoktatási felvételin, ez 12 százalékkal haladja meg az előző évi létszámot. Angol nyelvű képzésekre is 10 százalékkal több, 2007 külföldi hallgatót vettek fel. Ehhez hozzáadva a mostani pótfelvételi (607), a korábbi keresztféléves (349) és a doktori képzésre (280) felvettek számát, jóval meghaladja a tízezret a 2019-ben kezdő hallgatók száma.

A 2019-es pótfelvételi ponthatárait itt nézhetitek meg.

Forrás: Eduline