A Corvinus Business School lett Kelet-Európa legjobb üzleti iskolája az intézményeket rangsoroló francia Eduniversal 2019-es felmérése szerint – írja közleményében az egyetem.

hirdetés

A világon összesen több mint tizenhatezer üzleti iskola működik. Az Eduniversal ebből választja ki a legelismertebb ezer intézményt. A szervezet minden évben térségenként rangsorolja az üzleti iskolákat: Afrika, Közép-Ázsia, Eurázsia és Közel-kelet, Távol-kelet, Latin-Amerika, Észak-Amerika, Kelet-Európa, Nyugat-Európa, Óceánia – írja közleményében a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE).

A héten kihirdetett eredmény szerint a Corvinus Business School lett idén a kelet-európai térség legjobb üzleti iskolája. Az egyetem három éve került fel a listára, az előző két évben a második helyet sikerült megszereznie – áll a közleményben. 

hirdetés

A második helyen a Varsói Egyetem Menedzsment Kara (University of Warsaw Faculty of Management), a harmadik, megosztott helyen a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem (VSE) üzleti iskolája és a Szentpétervári Egyetem menedzsment iskolája (Graduate School of Management – St. Petersburg University) végzett.

Az Eduniversal kettős módszertan használatával állítja össze rangsorát minden évben. Az értékelést a felmérésben résztvevő ezer intézmény dékánjainak szavazata alapozza meg, melyet az Eduniversal saját belső értékelési rendszerének eredményei egészítenek ki. A rangsorban elfoglalt hely a tudományos munka értékelése mellett az egyetem nemzetközi reputációját is kiemelten kezeli – írják a közleményben.

Egy másik felsőoktatási rangsorban is előkelő helyet szereztek az egyetem képzései. A Financial Times Masters in Management 2019 listájában a CEMS Master’s in International Management program a 8. helyen végzett. A képzésért felelős CEMS Szövetséget (CEMS Global Alliance) 33 üzleti egyetem, köztük a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara alkotja. A program már tíz éve az első tíz között szerepel a rangsorban – írja közleményében a BCE.

hirdetés

Az egyetem saját vezetés és szervezés mesterszakja a 84. helyet szerezte meg a Financial Times rangsorában, amelyet a University of St Gallen, a HEC Paris és a London Business School menedzsment mesterképzései vezetnek.

A megújuló Corvinus kiemelt célkitűzése, hogy a gazdaság- és társadalomtudomány területén Közép-Európa vezető intézményeként a világ legjobb 200, Európa legjobb 100 egyeteme közé kerüljön a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban 2030-ra, ennek elérése érdekében pedig nagy hangsúlyt fektetnek az egyetem nemzetközi elismertségének növelésére – írják a közleményben.

Forrás: Eduline