Hirdetés

„A 17-es feladat nehezebb, valószínűleg ezt fogják kihagyni a diákok”

2 perc olvasás
"A 17-es feladat nehezebb, valószínűleg ezt fogják kihagyni a diákok"

Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint a középszintű matekérettségi második részének első három feladata nem kifejezetten nehéz, viszont a B rész második feladata okozhatott némi fejtörést a diákoknak.

Hirdetés

„A második feladatnál már térlátásra is szükség van, emiatt a C részénél szerintem kevés a négy pont. A D pedig kifejezetten nehéz, mert nem mindegy, hogyan indítják el a feladatot a diákok: kis csavarral akár kétismeretlenes egyenletbe is ütközhetnek” – mondta a szaktanár, aki szerint valószínűleg ezt a geometriás feladatot hagyják majd ki a legöbben.

A másik két feladatot viszont nem tartja nehéznek, szerinte a tizenhatosat biztosan megoldják a vizsgázók, már csak azért is, mert sok a részfeladat, így ha valami nem is megy nekik, még akkor is sok pontra tehetnek szert. A kördiagramm esetleg megzavarhat néhány érettségizőt, de minden évben találkozhatnak ilyen példával, így ha gyakoroltak, akkor ez sem okozhat problémát.

A pedagógus az utolsó feladatról azt mondta, hogy a sok szöveg először elijesztheti a feladatlap kitöltőit, de mégsem ezt fogják kihagyni, mert igazából csak ki kell bogozni a szövegből az adatokat. Itt több egyenletet kell felírni ahhoz, hogy megkapják a megoldást, illetve a kombinatorika is feltűnik.

Innen megnézhetitek, hogy milyen az érettségi első feladatsora. A második feladatsor A és B részét is elérhetitek már, itt pedig megnézhetitek, mit gondol a szaktanárunk a második feladatlap A részéről:

Hirdetés

A legfrissebb matekérettségis információkért kövessétek a folyamatosan frissülő tudósításunkat:

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!