Hirdetés

66 év után tért vissza a középiskolába egy 84 éves brit férfi, fizikából szeretne érettségizni

2 perc olvasás
66 év után tért vissza a középiskolába egy 84 éves brit férfi, fizikából szeretne érettségizni

Ernie Puffet korábban ötször próbálta teljesíteni a vizsgát: sikertelenül. Nem adta fel, 66 évvel később újra nekifutott az érettséginek.

Hirdetés

Visszatért a középiskolába egy 84 éves, idősek otthonában élő brit férfi, hogy valóra váltsa az álmát, és érettségit tegyen fizikából – írja a BBC.

Az Egyesült Királyságban élő Ernie Puffet 66 év után döntött úgy, hogy újra megpróbálkozik a fizikával a Chichester College in West Sussex középiskolában, és befejezi a tanulmányait.

Mr. Puffet fiatal korában ötször próbálta teljesíteni a GCSE-vizsgát, most azonban úgy gondolja, sikerülni is fog, ugyanis rengeteg segítséget kap.

Büszkék rá

Helen Loftus, az iskola igazgatója szerint nem is gondolkodtak, amikor megtudták hogy Mr. Puffet náluk szeretne fizikát tanulni, hiszen a tanulásnak nincsenek életkorbeli határai, az pedig kifejezetten pozitív, ha különböző életkorú és hátterű emberek tanulnak együtt.

Hirdetés

“Mindannyiunknak vannak céljaink és ambícióink. Büszkék vagyunk, hogy ezeknek elérésében mi támogathatjuk Ernie-t” – nyilatkozta a BBC-nek.

Ernie-re az idősotthon gondozói is büszkék, akik egy speciális programon keresztül segítik a lakókat abban, hogy új hobbikat találjanak vagy továbbra is érvényesülni tudjanak a korábbi karrierjükben.

Ryan Harris, a Care UK’s Chichester Grange szociális otthon vezetője azt mondta; mások már a második próbálkozás után feladták volna, Ernie-t azonban soha semmi nem állította meg az álmai valóra váltásában.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!