Az iskolakezdés minden család számára hatalmas kiadásokkal jár, ezért már a nyáron érdemes elkezdeni a készülődést a következő tanévre. Most összegyűjtöttünk nektek néhány ötletet, amivel akár több ezer forintot spórolhattok a tanszereken.

hirdetés

1.  Nézzétek át a tavalyi felszerelést

Nem kell minden év elején mindenből újat vennetek. Sokszor elég kimosni és felfrissíteni a táskátokat, tolltartótokat. Általában a kihúzók és a színes ceruzák sem pont év végére fogynak el. Rengeteget spórolhattok azzal, ha csak olyan tanszereket vásároltok, amire mindenképpen szükségetek van.

2. Kérdezzetek körbe a családban

Ha vannak nagyobb testvérek, unokatestvérek vagy rokonok a családban, akik már befejezték az általános- vagy középsulit, akkor nyert ügyetek van – rengeteg megmaradt tanszert beszerezhettek, de akár alig használt tankönyvekkel, atlaszokkal is spórolhattok.

hirdetés

3. Menjetek antikváriumba

Ha nincs idősebb sulis rokonotok, akkor látogassatok el egy antikváriumba, ahol több ezer forinttal olcsóbban szerezhetitek be a strapabíróbb könyveket – mint például az atlaszok vagy a nyelvkönyvek.

4. Használjátok ki a nyári szünetet

Sokan az utolsó pillanatra hagyják a tanszervásárlást, és csak augusztus végén kezdenek el készülni a következő tanévre. Ilyenkor hatalmas a dömping a papír-írószer boltokban, és általában semmi nincs leárazva. Nyáron bőven van időtök felfedezni a kínálatot és akár több boltba is elnézhettek – hiszen lehet, hogy az egyik helyen a füzetek, míg máshol a táskák lesznek leárazva. Persze, az sem utolsó szempont, hogy egy júliusi nagybevásárlással rengeteg kellemetlen pillanattól és embertömegtől kímélhetitek meg magatokat.

5. Várjátok meg a leárazásokat

A másik végletet is kijátszhatjátok. Valamennyire még használható az iskolatáskátok? Akkor ne vegyetek újat a nyáron, hanem a nagyobb tételekkel – táska, tornazsák – várjátok meg a leárazásokat. Október, november környékén már senki nem gondol az iskolakezdésre, ezért sok helyen nagy leárazásokat csinálnak. Vásároljatok okosan!

hirdetés

+1 Készítsetek DIY cuccokat

Nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni. A mintás és csillámos füzetek, mappák darabára elképesztő magasságokban mozog, ezért jobban jártok, ha az egyszerűbb – legolcsóbb – változat mellett döntötök, és otthon turbózzátok fel őket. Általában nincs szükség másra, mint csomagolópapírra és ragasztóra – de már rengeteg DIY képet és videót találtok az interneten.

Forrás: Eduline