Az egyetemi életérzésről gyűjtött össze egy listát a mafab.hu, ezekből ajánlunk nektek néhányat.

A közösségi háló

Mark Zuckerberg, a Harvard diákjaként egy olyan oldalt indít, ahol az emberek virtuális közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook történetét nézhetitek meg ebben a filmben.

Felvéve

Miután Bartleby (Justin Long) egy egyetemre sem került be, úgy döntött, hogy megalapítja a sajátját. Barátaival közösen megalkotnak – legalábbis látszólag – egy egyetemet, hogy a szüleik előtt úgy tűnhessenek fel, mint akik felsőfokú tanulmányokat végeznek. A csel beválik, mások is jelentkeznek a fiktív egyetemre.

Dobszóló

Az atlantai egyetem zenei igazgatója, Dr. Aaron Lee felfigyel a tehetséges dobosra, Devon Miles-ra és ösztöndíjat ajánl neki. Az egyetem országszerte híres volt nagyszerű zenekaráról, de az utóbbi években rendre alulmaradtak a rivális Morris Brown egyetem zenészeivel szemben.

Good Will Hunting

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Soha nem tanult egyetemen, de fotografikus memóriájának közsönhetően megoldhatatlannak tűnő matematikai feladatokat old meg. Egy újabb kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki, Sean McGuire (Robin Williams) pszichológus.

Tökéletes hang

Beca a főiskolán úgy érzi, valahogy egyik klikkbe se tartozik bele. Végül kisebb nyomásra csatlakozik az iskola acapella csapatába, új ötleteire azonban nem bizonyul mindenki vevőnek. Barátságok és szerelmek szövődnek, de a tét nagy, az énekcsoportok versenye pedig újabb kihívásokat tartogat.

Forrás: Eduline