Hirdetés

5 dolog, amire figyeljetek, mielőtt leadjátok a keresztféléves felvételi jelentkezésetek

2 perc olvasás
5 dolog, amire figyeljetek, mielőtt leadjátok a keresztféléves felvételi jelentkezésetek

Szerda éjfélkor lejár a keresztféléves felvételi jelentkezési határideje. Mutatjuk, mire figyeljetek, ha az utolsó pillanatban adjátok le a jelentkezéseteket.

Hirdetés

Akár a sikeres jelentkezésetek, és így a felvételitek is elcsúszhat azon, ha valamit nem jól csináltok, vagy esetleg kifelejtetek, amikor leadjátok a jelentkezéseteket az egyetemek februárban induló képzéseire. Hogy ez ne történjen meg, a felvi.hu öt pontban gyűjtötte össze, mire érdemes nagyon figyelnetek, ha az utolsó pillanatra hagytátok a jelentkezést.

1. E-mail cím

Bizonyosodjatok meg arról, hogy a regisztráció során biztosan jól adjátok meg az e-mail címetek, és a megadott elektronikus postafiókotokat gyakran ellenőrzitek, hiszen az elkövetkezendő hónapokban az Oktatási Hivatal számos fontos üzenetet küld majd nektek.

2. Jelentkezési sorrend

3. Dokumentummásolatok feltöltése

A közhiteles nyilvántartásokból érkező dokumentumokat, például a nyelvvizsgátokat nem, azonban minden más, a jelentkezéshez szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumot a jelentkezéskor jól olvasható formátumban fel kell töltenetek az E-felvételi rendszerébe. Ezt megtehetitek beszkennelve, vagy akár lefotózva is.

A kötelezően feltöltendő dokumentumok listáját itt találjátok.

Hirdetés

A november 15. után kézhez kapott dokumentumokat az ügyintézési időszakban pótolhatjátok.

4. Eljárási díj

A keresztféléves felvételin összesen hat képzési helyre adhatjátok le a jelentkezéseteket. Ezek közül hármat ingyen, hármat pedig 2-2 ezer forint kiegészítő eljárási díj ellenében. Ezt egy összegben kell kifizetni banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel november 15-ig.

5. Hitelesítés

Ahhoz, hogy a jelentkezésetek érvényes legyen, az Ügyfélkapun keresztül hitelesítenetek kell, amivel tulajdonképpen elektronikusan aláírjátok az űrlapot. Ha még nincs Ügyfélkaputok, itt elolvashatjátok, hogyan igényelhettek:

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!