Hirdetés

2024-ben is marad a duplázás lehetősége a felvételin

2 perc olvasás
2024-ben is marad a duplázás lehetősége a felvételin

Bár felvételi rendszere megváltozik, a diákok egy kedvelt pontszámítási lehetősége 2024-ben is megmarad a felsőoktatási felvételin.

Hirdetés

„A pontszám összeállhat a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összegéből, hozzáadva az ún. intézményi pontokat, vagy az érettségi pontok kétszereséből, hozzáadva az intézményi pontokat. A jelentkező pontszámát továbbra is a számára legkedvezőbb módon számítják ki” – írja a felvi.hu tájékoztatója a 2024-es felvételiről.

Ez azt jelenti, hogy a változások ellenére arra továbbra is van lehetőségetek, hogy amennyiben az év végi tanulmányi eredményeitek nem olyan fényesek, a pontjaitokat csak az érettségi eredményeitek szerint számolja a rendszer. Ha erre gyúrtok, érdemes minél hamarabb elkezdenetek készülni, hogy a lehető legjobban sikerüljenek a vizsgáitok.

Mik azok az intézményi pontok?

Röviden: a többletpontok. Az új elnevezés arra utal, hogy 2024-től az egyetemek központilag meghatározott szabályok helyett saját maguk dönthetnek arról, hogy pontosan mire, és hány pontot adnak. A pontos szabályokat az intézmények felvételi tájékoztatóiban érhetitek el, de mi is összeszedtük nektek, hogy mik érhetnek extra pontszámokat a jövő évi felvételiben.

A felsőoktatási felvételi pontszámítási szabályainak változását ebben a cikkünkben foglaltuk össze nektek:

Hirdetés

 

Forrás