Hirdetés

„Itt nincs mit vesztened!” – Ingyenes Próbaérettségi Napot szervez a Studium Generale

2 perc olvasás

Január 22-én Nyilvános Próbaérettségi Napot tart a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője, a Studium Generale. Az érdeklődők matematikából, történelemből vagy elméleti gazdaságtanból próbálkozhatnak emelt- és középszinten egyaránt.

Hirdetés

A rendezvény célja, hogy a diákok egyrészt visszajelzést kapjanak arról, hogy a jelenlegi tudásuk mire lenne elég a májusi éles próbatételen, másrészt a tesztvizsga megírásával rutint szerezzenek, mely segít az éles érettségin gyakran előforduló vizsgadrukk leküzdésében.

Patai Zoltán, a Studium Generale elnöke szerint jó érettségit bárki tud írni, aki kellően komolyan veszi a felkészülést és rászánja a szükséges időt a gyakorlásra. „Egy próbaérettséginél az embernek nincs veszteni valója, hiszen a valós érettségivel megegyező feltételek mellett, ám kockázat nélkül tesztelheti meglévő tudását. A tesztvizsgákat a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos és ingyenes érettségi előkészítőjét is tartó diákszervezetünk tagjai fogják összeállítani és kijavítani, így a feladatok mellé írt észrevételeken túl tanácsokat is tudunk adni a további felkészülést illetően.”

A szervezők körülbelül 2000 középiskolás tanulót várnak a rendezvényre, amelyen a részvétel csupán egy ingyenes előzetes regisztrációhoz van kötve. Jelentkezni január 17-ig lehet a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napjain személyesen, illetve a www.studiumgenerale.hu/probaerettsegi vagy az „SG Próbaérettségi Nap” Facebook oldalon.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!