A tartalom eléréséhez kérjük, lépj be!
Kezdd itt
Szavas kereso
Szint kereso
Top 10 feltöltő

Top 10 feltöltő


Mit kell tudni a pótfelvételi eljárásról?


A rendkívüli felvételi eljárás az oktatási és kulturális miniszter döntése alapján, várhatóan augusztus elején kerül meghirdetésre. A jelentkezési lap beérkezési határideje és a további tudnivalók a rendkívüli eljárást meghirdetõ közleményben kerülnek meghatározásra, mely a ponthatárok megállapítását követõen jelenik meg az országos napilapokban, az OKM weboldalán (www.okm.gov.hu) és a www.felvi.hu-n. Erre a célra szintén az OFIK által kibocsátott jelentkezési lap használható.

Csak azoknak a jelentkezése fogadható el, akik az adott évi („normál”) felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy akik nem nyertek felvételt egyetlen felsõoktatási intézménybe sem. Az eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Elektronikusan jelentkezni a nyári/pótfelvételi eljárásban nem lehet.

A pótfelvételi során a felvételizõnek 5000 Ft eljárási alapdíjat kell fizetni. A jelentkezési lapot a pótfelvételi hirdetményben közölt határidõig közvetlenül a felsõoktatási intézménybe kell eljuttatni. A jelentkezési lap térítésmentesen beszerezhetõ a felvételt hirdetõ felsõoktatási intézményeknél.

A számunkra megfelelõ képzés kiválasztását az is meghatározza, hogy milyen anyagi lehetõségei vannak valakinek a továbbtanulásra. A finanszírozással kapcsolatos tudnivalókat, az igénybe vehetõ kedvezményeket ismertetjük a Költségek és juttatások címû fejezetben részletezzük.

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Ezt olvastad már?
Szakok és érettségi vizsgatárgyak a 2008-as felsőoktatási felvételi eljárás során

A felsőoktatási felvételi eljárás során a hatályos felsőoktatási törvény és...

Close