A tartalom eléréséhez kérjük, lépj be!
Kezdd itt
Szavas kereso
Szint kereso
Top 10 feltöltő

Top 10 feltöltő


Szakok és érettségi vizsgatárgyak a 2008-as felsőoktatási felvételi eljárás során

VN:F [1.9.22_1171]
Értékeld
Beküldő: - Szólj hozzá
Szint: - Kedvencekhez
Megnézték:
1823
Nyomtasd
Dátum: 2007-12-28 Küldd tovább
  Letöltés

A felsőoktatási felvételi eljárás során a hatályos felsőoktatási törvény és a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 269/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet előírásai alapján alapképzésben felvételi vizsgát nem lehet tartani, a jelentkezők szerzett pontjait 2008-tól kötelező módon két érettségi vizsgatárgy százalékos eredménye alapján kell meghatározni. A 2006-2007-ben választható vagy előírt vizsgatárgyak jegyzékét az Oktatási Minisztérium már korábban nyilvánosságra hozta.A 2006-2007-ben választható vagy előírt vizsgatárgyak jegyzékét az Oktatási Minisztérium már korábban nyilvánosságra hozta.

• A választható vagy kötelező érettségi vizsgatárgyak jelentkezési feltételként középszintű érettségi vizsgát jelentenek, azt külön tartalmazza a táblázat, ha emelt szintű érettségi szükséges a jelentkezéshez. Továbbra is csak a bölcsészettudományi képzési területen előírás az emelt szintű érettségi három alapképzési szakon.

• Ahol több érettségi vizsgatárgyból lehet választani az adott képzési területen, ott a táblázat tartalmazza azt is, ha az adott képzési ágon, alapképzési szakon van kötelező érettségi vizsgatárgy.

• Ahol több érettségi vizsgatárgyból lehet választani az adott alapképzési szakon, ott a választás joga a jelentkezőé.


Címkék

 

Facebook hozzászólok

Facebook hozzászólók

Hozzászólok

Ha szeretnél hozzászólni, lépj be!

Ezt olvastad már?
Változások az érettségi- és felvételi rendszerben 2008-tól

Változások az érettségi- és felvételi rendszerben 2008-tól Az új pontozási...

Close