A tartalom eléréséhez kérjük, lépj be!
Kezdd itt
Szavas kereso
Szint kereso
Top 10 feltöltő

Top 10 feltöltő


Mesterképzésekre február 15. után is lehet jelentkezni

VN:F [1.9.22_1171]
Értékeld
Beküldő: - Szólj hozzá
Szint: - Kedvencekhez
Megnézték:
2235
Nyomtasd
Dátum: 2008-02-18 Küldd tovább
  Letöltés

Ugyan alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre és felsőfokú szakképzésre 2008. február 15. a jelentkezési határidő, mesterképzésekre azonban egészen március 15-ig jelentkezhetnek a diplomával rendelkezők. Mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért a jelentkezéseket a legközelebbi munkanap, azaz 2008. március 17. éjfélig lehet benyújtani.

A február 15-i határidőt követően már csak mesterképzéseket (M) jelölhetnek meg, alapképzést (A), egységes, osztatlan képzést (O), és felsőfokú szakképzést (F) nem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mesterképzésekre nem lehetne beadni jelentkezést február 15-ig, akár alapképzésekkel együtt is. Lássuk, hogyan történhet ez a gyakorlatban!

Február 15-ig benyújtom a jelentkezésem

Nincs különösebb teendője annak, aki február 15-ig mesterképzésre, vagy M-es képzéseken túl más képzési szinteken meghirdetett képzésekre is beadja a jelentkezését. A lapon közös listán kell rangsorolni valamennyi megjelölt jelentkezési helyet, és az első olyan jelentkezési helyre vehető fel a jelentkező, ahol elérte a ponthatárt. Ha ez például egy alapképzés volt, akkor arra, ha mesterképzés, akkor M-es képzésre.

Február 15-ig is jelentkezem, de később további mesterképzésekre is beadnék jelentkezést

Aki már február 15-ig is adott be jelentkezési lapot, de március 15-ig még további mesterképzésekre kíván jelentkezni, annak egységes rangsorba kell rendeznie a “régi” és az újonnan megjelölt szakjait.
A felvételi eljárás díját természetesen csak az újonnan választott szakok után kell befizetni.

Február 15. után jelentkezem először…

Akit kizárólag a mesterképzések érdekelnek, és nem adott be jelentkezési lapot február 15-ig, annak egyszerű a dolga: kiválasztja, majd a kért elbírálási sorrendbe rendezi a kiválasztott mesterképzéseket, és kitölti a jelentkezési lapot – akár elektronikusan, az e-felvételivel, hiszen a mesterképzések esetében is lehetőség van ezzel a kényelmes módszerrel jelentkezni.
A felvi.hu-n található eljárásidíj-kalkulátor segít kiszámolni, mennyi eljárási díjat kell befizetni a laphoz tartozó csekken. (Itt olvashatsz a lapkitöltésről bővebben, itt pedig az e-felvételiről.)

Forrás: felvi.hu


 

Facebook hozzászólok

Facebook hozzászólók

Hozzászólok

Ha szeretnél hozzászólni, lépj be!

Ezt olvastad már?
A munka, súrlódás, egyszerű gépek

A korcsolyázó bármekkora lendülettel induljon is el, ha nem löki...

Close