Hirdetés

Dokumentumpótlás az E-felvételiben

3 perc olvasás
Dokumentumpótlás az E-felvételiben

Újabb ügyintézési funkció vált elérhetővé: a szeptemberben induló képzésekre jelentkezők mostantól feltölthetik a jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumaikat.

Az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában található táblázatokban – központi / intézményi feldolgozású dokumentumok – a jelentkezők láthatják a már feltöltött dokumentumaikat, és ugyanitt tudnak ezekhez tartozóan új fájlt feltölteni vagy teljesen új típusokat létrehozni. A megfelelő helyre való feltöltésben segítségükre lehet az egyes részekhez tartozó leírás is, amelyet a(z újabb) feltöltés előtt érdemes áttanulmányozni.

Hirdetés


Hirdetés

Fontos!A Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontban található eredményeket nem kell dokumentummal igazolni, azaz nem kell feltölteni az alábbiakat:

  • 2006. január 1. után szerzett érettségi bizonyítvány, tanúsítvány,
  • 2006. február 1. után szerzett felsőfokú oklevél,
  • 2013. január 1. után a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél,
  • 2003. január 1. után Magyarországon, államilag elismert nyelvvizsgaközpontban szerzett nyelvvizsga-bizonyítvány.

 

A táblázatokban látható a feltöltött dokumentumok állapota is, amelyek a következők lehetnek:

Feldolgozatlan A dokumentum címzettje (Oktatási Hivatal vagy felsőoktatási intézmény) még nem kezdte meg a feldolgozását. Még lehet újabb fájl(oka)t az adott dokumentumtípushoz feltölteni, ha szükséges.
Feldolgozás alatt A dokumentum feldolgozás megkezdődött. Nem lehet új fájlt feltölteni az adott típushoz.
Feldolgozva A dokumentumot a formai követelmények alapján ellenőrizték – ez a státusz azt mutatja, hogy a típusát, formai követelményeit, olvashatóságát tekintve megfelelő. Figyelem! Egy adott dokumentum formai megfelelősége nem jelenti azt, hogy az abban szereplő eredményből biztosan pont is számolható!
Nem feldolgozott dokumentum Ennek indoka az Állapot oszlopban látható, a dokumentum nevére kattintva a részletes indoklás is olvasható (ha a feldolgozó ír ilyet). Amennyiben a dokumentumot elbíráló intézmény lehetőséget ad arra, akkor a típus alá pótolható újabb fájl.

 

Hirdetés

Az egyes dokumentumok sorára kattintva lehet megtekinteni az oda tartozó fájlokat, valamint ha a dokumentum állapota lehetővé teszi, akkor további fájlokat feltölteni.

dokfeltoltes_efelveteli.jpg

Egy új dokumentumtípus alá pedig az Új dokumentum gombra kattintva lehet fájlt vagy fájlokat feltölteni, illetve intézményi dokumentumok esetében hozzárendelni azokat a jelentkezési helyei szerinti valamely intézményhez/intézményekhez.

A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására legkésőbb 2024. július 10-ig van lehetőség.

Az ügyintézési időszak előrehaladtával az egyes jelentkezési helyeken számított pontszámokat is meg lehet majd tekinteni az E-felvételiben – ennek időpontjáról e-mailben is értesítést kapnak a jelentkezők. Fontos tehát figyelemmel kísérni a jelentkezéskor megadott elektronikus postafiókot!

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!